ABD'de siyahilere karşı polis terörü artıyor

ABD'de siyahilere karşı polis terörü artıyor

ABD'de bilhassa siyahilere karşı uygulanan polis şiddetinin dozu her geçen gün artıyor.

Bir aktivist, Montgomery hapishanesinde bir polis memurunun tutukluya bir sandalyede bağlıyken yakın mesafeden biber gazı sıktığı görüntüleri paylaştı. Görüntüler başka kaynaklarca da daha önceden paylaşılmıştı.


Tutuklu Charles Wade, görüntülerde görüleceği üzere, öncelikle bir sandalyeye bağlanıyor ve ardından polis terörüne maruz kalıyor.

Charles Wade, adı daha önce de insan hakları ihlalleriyle ve polis şiddetiyle anılan, Ohio'daki Montgomery hapishanesinde tutulmaktaydı.

Bir sene önce aynı söylemlerle gündeme gelen hapishanede koşullar bu süreçte çok da değişmemiş görünüyor.

Wade için, beyaz polisler tarafından dört bir yanı sarılmış bir siyahi olarak, şartlar kendi ifadesine göre "kabus gibiydi."

Sandalyeye bağlanmadan önce, kayıtlar Wade'in bir polisle boğuştuğu görülebiliyor. Bir süre sonra, tamamen sandalyeye bağlanan ve her tarafı polislerce sarılan Wade, çok yakın mesafeden yüzüne iki kere püskürtülen biber gazı nedeniyle acı içerisinde haykırmaya başlıyor: "Nefes alamıyorum!"

Olaya ilişkin görüntüler, David Esrati adlı bir aktivist tarafından Washington Post'a verildi.

Bölgedeki yetkililer de hapishane görevlilerini "orantısız güç kullanmakla" suçlayan açıklamalar yaptı.

Yetkililer bu olayı "münferit bir vaka" olarak nitelese de mağdurların avukatı, ulusal ve uluslararası aynı görüşte değil. Bu muamele tarzının ABD polisi tarafından sürekli hale getirildiğine dair genel kabul çok yaygın. Polisleri bu muameleden alıkoyacak bir disiplinin olmadığı, birçok hapishanede bu tür olayların sıklıkla yaşandığı dile getiriliyor. ABD polisinin sokak ortasında yaptığı müdahaleler ve uyguladıkları orantısız şiddet göz önüne alındığında, cezaevlerinde uygulanan ve medyaya yansımayan şiddetin dozunun ne boyutta olduğu merak konusu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.