Mısırlı din adamı Şeyh Ömer Abdurrahman hayatını kaybetti

Mısırlı din adamı Şeyh Ömer Abdurrahman hayatını kaybetti

Şeyh Ömer Abdurrahman, 20 yılı aşkın süredir ABD cezaevlerinde tutuklu bulunuyordu.

Mısır merkezli Cemaat-i İslamiye'nin kurucularından olan ve grubun manevi lideri olarak bilinen Şeyh Ömer Abdurrahman'ın oğlu Muhammed, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD makamları, ailemize babamın vefat ettiğini bildirdi" dedi.

79 yaşındaki Şeyh Ömer Abdurrahman'ın Mısır'da defnedilmesi yönünde vasiyetinin olduğu bilgisini veren Muhammed, cenazenin Mısır'a iadesi için gerekli adımların atılacağını, bu çerçevede Abdurrahman'ın avukatı Ramsey Clark ile temasa geçeceklerini ifade etti.

Cemaat-i İslamiye'nin siyasi kolu İmar ve Kalkınma Partisi Basın Müsteşarı Halid eş-Şerif de Abdurrahman'ın davasını takip eden Hukuk Müşavirliği'nin, Abdurrahman'ın eşini arayarak vefat haberini ilettiğini söyledi.

Şerif, Abdurrahman'ın ailesi ve avukatının, cenazenin Mısır'a gönderilmesini talep ettiklerini, ancak bu yönde işlemlerin henüz başlamadığını bildirdi.

ÖMER ABDURRAHMAN KİMDİR?

1938 Mısır doğumlu olan Abdurrahman küçükken geçirdiği bir hastalık yüzünden gözleri ama oldu. Abdurrahman el Ezher'de öğrenim gördü ve bu üniversiteden profesörlük ünvanı aldı. Abdurrahman 1969’da Cemal Abdunnasır için kullandığı Firavun benzetmesi yüzünden tutuklandı. Ancak 1971’de dönemin Cumhurbaşkanı Enver Sedat’ın emri üzerine serbest bırakıldı. 1971-78 yılları arasında Suudi Arabistan’ın çeşitli üniversitelerinde ders veren Ömer Abdurrahman, Kahire’ye döndükten sonra camilerde vaaz vermeye başladı. Ekim 1981’de Enver Sedat suikasti sanıklarının kendisinden fetva aldıklarını iddia etmeleriyle tutuklanan ancak daha sonra Fayyum şehrinde zorunlu ikamete tabi tutulan Abdurrahman, 1990 yılında Suudi Arabistan’a gitmek üzere Mısır’dan ayrıldı. Fakat bu ülkenin kendisini kabul etmemesi üzerine Sudan’a, ardından da turist vizesiyle ABD’ye geçti. ABD’de bulunduğu sürede 5 turist merkezine yapılan saldırıdan sorumlu tutuldu ve tutuklanarak cezaevine konuldu. 1995’de müebbet hapis cezası verilen Ömer Abdurrahman halen cezaevinde tutuluyor. Zaman zaman ABD’nin işkencelerine maruz kaldığı için gündeme gelen Ömer Abdurrahman bununla ilgili bir mektup yazıp İslam dünyasına durumundan haber vermişti.

ÖMER ABDURRAHMAN’IN YAZDIĞI MEKTUP

“Bu ne yalnızlık, bu ne zulüm?”

Şüphesiz ki, İslam garip olarak başladı ve bir gün yine garip hale dönecektir. Ne mutlu o gariplere! (Tirmizi, İman: 13)

(Benim tutuklu bulunduğum) hapishanedeki şartlar çok kötü ve ben aşırı derecede zayıf düştüm. 14 Yıldır Cuma Namazı bile kılamıyorum..

Saatlerce kaldığım hücre kapılarına vuruyorum ama kimse cevap vermiyor. Aylardır saçlarımı ve tırnaklaımı kesemiyorum.. Benim gecesiyle gündüzüyle konuşabilecek kimsem yok, hücrem herkese kapatıldı. Ben gece ve gündüz bu şekilde duruyorum. Bu ne yalnızlık, bu ne zulüm? Siz hiç soyarak aramalarını veya haya bölgelerini teşhir etmelerini veya tüm iç ve dış elbiselerini doğduğumuz gün gibi soymalarını duydunuz mu? Vallahi bana bunu her gün yapıyorlar.

Onlar, tüm elbiselerimi çıkarmam için bana emrederler, ve ben bunun son olmasını dilerim. Ve bu durumda etrafımdakiler beni izler ve bana gülerken benim edep yerlerimi arar. Bekçi grupları etrafımda yarışır.

Onlar bu şekilde beni küçük düşürür ve alçaltırlar. Çünkü ben bir Müslümanım. Bu yüzden ben utancımdan ve utanmaktan eririm ve bana bunu yapmalarındansa dünyanın alçalmasını ve beni yutmasını dilerim.

Ey mertlik ve kardeşliğin insanları! Feda ve saygınlığın insanları! Ey Allah'ın adamları! Derin uykunuzdan uyanın! Yankılanan seslerinizle dirilin! Yola çıkın, Ey Allah'ın adamları sesinize her yerde duyulması için izin verin! Ve tüm gücünüzle ve sesinizle korkusuzca seslenin! Dirilin Ey Allah'ın adamları ve tek vücud olarak Hakkı ispat edip, tağutu reddedin! Ateş size dokunmayacak diye, size saldıranlara teslim olmayın!

Hapishaneler alimler ve suçluların uyuması içindir. Ölüm ümmetimi kuşattı. “Allahu Ekber” diyin ve yaşamak için ölümü anlatın! Rüzgarların üzerine yuvalarını inşa eden ulusu kim uyandıracak? Onlar uyuşturuldu ve komplolara hiçbir tepki göstermez oldular. Eğer onların alimleri hücerelere doldurulursa onlar koyun gibi olup kaybederler.

Allah'tan korkan cesaretli adamlar yok mudur? Tağutları yıkacak ve onları alçaltacak kuvvetli kelimeler yok mudur? Bir olup dirilin! Kazancınızın kaybolacağından korkmayın.."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.