Trump açıklık getirdi: İsveç'te ne oldu?

Trump açıklık getirdi: İsveç'te ne oldu?

Trump, İsveç‘in göçmen politikasıyla ilgili izlediği programa atıfla konuştuğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İsveç‘te geçtiğimiz cuma günü terör saldırısı olduğunu ima eden ifadelerine Twitter hesabı üzerinden açıklık getirdi. Fox News televizyon kanalında İsveç‘in göçmen politikasıyla ilgili izlediği programa atıfla konuştuğunu belirten Trump, herhangi bir terör saldırısından bahsetmediğini öne sürdü.

Trump’ın cumartesi günü Florida’da yaptığı konuşmaya sosyal medya üzerinden tepki yağdı. İsveç hükümeti Beyaz Saray’dan resmi olarak açıklama istediklerini duyururken, İsveç Eski Dışişleri Bakanı Carl Bildt, “Trump acaba ne içiyor da böyle konuşuyor?” ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

 


Beyaz Saray’ın daha önce de terör saldırısı uydurduğunun (Bowling Green katliamı) altını çizen sosyal medya kullanıcıları, Trump’ın ifadelerini alaya alarak İsveç ile dayanışma mesajları paylaştı.


Kaynak: Euronews Türkçe

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.