Almanya'da mülteciler üzerindeki baskı artıyor

Almanya'da mülteciler üzerindeki baskı artıyor

Almanya'ya iltica etme hakkı bulunmayan sığınmacıların daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesi planlanıyor.

Alman hükümeti sığınmacı olarak ülkeye gelen, ancak iltica talebi kabul edilmediği için sınır dışı edilmesi gereken yabancılar üzerindeki baskıyı artırıyor. İlgili yasa taslağı bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek karara bağlanacak. Taslakta başvurusu reddedilenlerin sınır dışı edilmekten sakınmasını önlemek amacıyla gözaltı süresinin on güne çıkartılması ve mobil cihazlarındaki bilgilerin okunması öngörülüyor.

Önlemler arasında "sınır dışı edilmesi önem taşıyan şahısların" daha sıkı gözetlenebilmesi, sınır dışı işlemlerinin ilk sığınma merkezlerinde yapılması ve sınır dışı etmenin kolaylaştırılması için "dönüşü destekleme merkezleri" kurulması da bulunuyor.

Pro Asyl adlı mültecilere yardım örgütü hazırlanan yasa taslağını eleştirerek, "Almanya'yı göç alandan sınır dışı eden ülkeye çevirme yolunda atılmış yeni bir adım olduğunu" savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.