"Türkiye'nin İslam Modeli Ilımlı"

"Türkiye'nin İslam Modeli Ilımlı"

İngiliz Times gazetesi, "Türkiye'deki İslam modeli ılımlı, mistik Tasavvufi geleneklerine uyumlu ve ülkenin çoğulcu tarihiyle şekillenmiş" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Times, Çamlıca'da inşa edilen Camii''ni konu edindiği haberinde "Türkiye'deki İslam modeli ılımlı, mistik Tasavvufi geleneklerine uyumlu ve ülkenin çoğulcu tarihiyle şekillenmiş" ifadelerini kullandı.

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre; Times gazetesi Türkiye muhabiri, İstanbul Üsküdar'daki Çamlıca Camii'nin yapımıyla ilgili izlenimlerini aktardığı haberinde "Ankara dev cami inşası programını gücünü en uygunsuz yerlere doğru genişletmenin bir yolu olarak görüyor" dedi.

Camii inşasının ülke politikalarına etkisinin de incelendiği haberde, Suudi Arabistan-İran arasındaki çekişmeye yer verildi. Haberde, "Suudi Arabistan programı, son yirmi yılda katı ve hoşgörüsüz İslam'ın yükselmesine etki eden bir faktör oldu. Şii rakibi İran çok sayıda camii ve Lübnan Hizbullahı'nın olası yeni üyelerinin radikalleştiği ve adam devşirdiği Latin Amerika genelinde çok sayıda cami ve eğitim merkezi açtı" değerlendirmesi yer aldı.

Çamlıca Camii'nin iktidar tarafından  'Özgün İslam politikasını' güçlendirme yolundaki dev bir adımı olarak ifade edilirken, gazetenin muhabiri Hannah Lucinda Smith, Çamlıca'nın tarihi önemine dair, "Osmanlı Sultanlarının dinlenmek için en sevdiği yer" olarak tanımladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.