Yunanistan: Türkiye bizim zayıfladığımızı düşünüyorsa yanılıyor

Yunanistan: Türkiye bizim zayıfladığımızı düşünüyorsa yanılıyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Yunanistan'ın "kırmızı çizgilerini" aşmaya çok yaklaştığını ileri sürdü.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Türkiye ile olan son gerginlik, Kıbrıs ve "darbeci askerler" konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kathimerini'nin aktardığına göre Skai TV'ye konuşan Kotzias, bir buçuk yıl önce Türkiye'yi "asabi güç" olarak tanımladığını, bunu 19. yüzyılın Bismarck sonrası Almanya'dan ilham alarak söylediğini belirtti.

O dönem Almanya'nın "asabileştiğini" ve etrafıyla bir denge tutturamadığını savunan Kotzias, Türkiye'de bazı insanların Yunanistan'ı Suriye ya da Irak zannettiğini söyledi.

 

Geçen Cuma Farmakonisi'de Türk sahil güvenliğinden Yunanistan'a açılan ateşi de uluslararası hukukun ihlali olarak nitelendiren Yunan bakan, "Türkiye her zaman böyle hoşgörülü olmayacağımızı bilmeli" dedi.

"Kırmızı çizgileri neredeyse aşıyorlar"

Uluslararası ortamın ve uluslararası hukukun Atina'dan yana olduğunu kaydeden Kotzias, bu kurallara uymaktan vazgeçmeyeceklerini, ancak ellerindeki tek aracın bundan ibaret olmadığını belirtti.

Kotzias, "Biz, yok edilen Suriye ya da dağılmış Irak değiliz. Eğer Türkiye, ekonomik kriz nedeniyle ülkemizin güvenliğinin zayıfladığını düşünüyorsa hata yapıyor. Büyük bir hata yapıyorlar. Ekonomik sorunlarımız olduğu için, ülkemizin güvenliğine ve egemenliğine yönelik dikkatimiz geçmişte olduğundan daha büyük" dedi.

Yunan bakan, Türkiye'nin Yunanistan'ın kırmızı çizgilerini aşıp aşmadığı ile ilgili bir soruya ise, Farmakonisi olayını ima ederek, "Bu sabah neredeyse aşıyorlardı" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.