TSK’da başörtüsü yasağı kaldırıldı

TSK’da başörtüsü yasağı kaldırıldı

Türkiye'de Milli Savunma Bakanlığı'nın düzenlemesi ile kadın subay ve astsubaylar için uygulanan başörtüsü yasağı kaldırıldı.

Ağustos 2016’da kadın polislere başörtüsü yasağını kaldıran hükümet, başörtüsü yasağını Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kapsamından da çıkardı. Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı yeni  düzenlemeyle, Genelkurmay karargahı, kuvvet komutanlıkları ve bağlı birliklerde görev yapan kadın subay ve astsubaylar başörtüsü takabilecek.

Bakanlığın düzenlemesi, Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliği’nin “Genel Hükümler” bölümüne bir madde eklenmesiyle gerçekleşti. Yönetmeliğe eklenen maddede "Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri mensubu bayan subaylar, sözleşmeli subaylar, astsubaylar, sözleşmeli astsubaylar ve askeri öğrenciler ile bunların adayları ve kursiyerleri, resmi üniformalarıyla birlikte şapka, bere veya kep altına başlarına taktıkları üniforma renginden istihkak olarak verilen desensiz giysileri yüzlerini kapatmayacak şekilde takabilirler" ifadeleri yer aldı.

2016'da sivil personel için kaldırıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) başörtüsü yasağı ilk olarak 11 Kasım 2016'da sivil personel için kaldırılmıştı.

Ağustos 2016'da da orduevleri, kışla gazinoları gibi askeri alanlarda başörtüsüne izin çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.