'Muhalif kardeş' kitle imha silahı ile öldürülmüş

'Muhalif kardeş' kitle imha silahı ile öldürülmüş

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un üvey kardeşi Kim Jong-nam’ın ölümüne neden olan zehirli maddenin VX adlı sinir gazı olduğu tespit edildi.

Malezyalı yetkililer, Kim Jong-nam’ın yüzünden alınan örneklerde kimyasal silah olarak da kullanılan maddeye rastlanıldığını duyurdu. Söz konusu madde Birleşmiş Milletler’in kitle imha silahları listesinde yer alıyor.

Kuzey Kore liderinin üvey kardeşi, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’daki havaalanında, 13 Şubat’ta uçağını beklerken saldırıya uğramış, yüzüne sürülen zehirli maddeden dolayı yaşamını yitirmişti.

Euronews'in haberine göre; cinayet soruşturmasıyla ilgili bilgi veren Polis Şefi Halid Ebu Bekir bu yasa dışı maddenin ülkeye nasıl sokulduğunun da araştırıldığını söyledi.

Kim Jong-nam’a saldırdığı güvenlik kameralarından tespit edilen Vietnamlı ve Endonezyalı iki kadınla birlikte iki şüpheli gözaltına alındı. Cinayetle bağlantısı olduğu sanılan, aralarında bir diplomatın da bulunduğu, yedi Kuzey Koreli için arama emri çıkarıldı.

Olay diplomatik krize de yol açtı.

Pyongyang, Malezya’yı Güney Kore ile işbirliği yaparak bir vatandaşını öldürmekle suçladı. Kuzey Kore televizyonu ölen şahıstan Kim Jong-un’un üvey kardeşi yerine ‘Kuzey Kore vatandaşı’ olarak söz etti.

Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri ise cinayetin arkasında Kuzey Kore’nin olduğunu savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.