Tahriru'ş Şam'dan Humus'ta sürpriz saldırı: En az 40 ölü

Tahriru'ş Şam'dan Humus'ta sürpriz saldırı: En az 40 ölü

Humus'ta düzenlenen seri saldırılarda Tuğgeneral İbrahim Derviş'in de aralarında bulunduğu üst düzey rejim askerleri öldü.

Suriye'nin Humus kentinde Esed rejimi kontrolündeki askeri noktalar canlı bomba saldırılarının hedefi oldu.

Suriyeli muhaliflerin en geniş örgütlenmesi Heyetu Tahriru'ş Şam (HTŞ), söz konusu saldırıları üstlenen bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Bu sabah fedailerimiz tarafından düzenlenen saldırıda Askeri Güvenlik Başkanı Hasan Dabul ve Ulusal Güvenlik Başkanı İbrahim Derviş bu sabah öldürülmüştür. Allah'a hamd ederiz" denildi. 

HTŞ'nin şer'i sorumlularından Abdullah el Muhaysini de açıklamasında, "5 akıncı Humus'taki Ulusal Güvenlik ve Askeri Güvenlik binalarına sızdı ve aralarında İbrahim Derviş'in de olduğu 40'dan fazla askeri öldürdüler ve 50'sini yaraladılar. Allah'a hamd olsun" ifadelerini kullandı. 


Hasan Dabul



İbrahim Derviş

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre en az 6 canlı bomba, Humus'ta kamu kurumlarını hedef alarak üst düzey askerlerin ölümüne yol açtı. Düzenlenen ilk saldırılar sonucu yaralanan rejim askerlerini taşıyan ambulansların da diğer 'fedai' savaşçılar tarafından hedef alındığı belirtiliyor.

Suriye devlet televizyonu, ordu istihbarat birimi şefinin saldırıda öldüğünü açıkladı. Bu ismin devlet güvenlik şube Başkanı Tuğgeneral İbrahim Derviş olduğu belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler aracılığıyla varılan bir ateşkes anlaşması sonucu muhaliflerin terkettiği Humus, Mayıs 2014'ten bu yana Esed rejiminin kontrolü altında bulunuyor. 

HTŞ'nin düzenlediği saldırı, Humus'ta rejime karşı gerçekleştirilen en büyük sızma operasyonlarından biri olarak değerlendiriliyor. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.