ABD: IŞİD'in Anbar Komutanı Öldürüldü

ABD: IŞİD'in Anbar Komutanı Öldürüldü

Örgütün görünür simalarından biri olan Ebu Vahib'in koalisyon güçlerince düzenlenen operasyonda öldürüldüğü ileri sürüldü.

ABD Savunma Bakanlığı IŞİD'in ileri gelen liderlerinden Ebu Vahib'in Irak'ta öldürüldüğünü duyurdu. Haber, Irak'taki yerel kaynaklarca doğrulanmadı.

Bakanlık sözcüsü, koalisyon güçleri tarafından başlatılan Rutba kenti yakınlarındaki operasyonun cuma günü başarıyla tamamlandığını ve ‘şu günlerde Irak ve Suriye'de IŞİD'in önde gelen isimleri arasında yer almanın tehlikeli olduğunu', söyledi.

‘Anbar Emir'i' olarak adlandırılan Ebu Vahib IŞİD'in bu vilayetteki komutanlığını yapmaktaydı. ABD ordu yetkilileri, 1986 doğumlu Vahib'in El Kaide'nin eski üyesi olduğunu ve infaz videolarında göründüğünü açıkladı.

Irak medyası geçen yıl Vahib'in öldürüldüğüne yer vermiş ancak haber ABD tarafından doğrulanmamıştı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri 2014 yılından bu yana IŞİD'in önde gelen isimlerini hedef alan hava saldırıları düzenliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.