Batı Musul kuşatmaya alındı

Batı Musul kuşatmaya alındı

Bağdat hükümetine bağlı güçler, IŞİD'ın elinde tuttuğu Musul'un batı yakasını kuşatma altına aldı.

Bağdat hükümeti ve Şii milisler, IŞİD'inn elinde tuttuğu Musul'un batı yakasının büyük kısmını operasyonun 12'nci gününde kuşatma altına aldı.

Hükümete bağlı 9'uncu Tugay birliklerinin dün batı yakasının kuzeyinde yer alan Musul-Telafer karayolunu kontrol altına almasından sonra IŞİD'in elindeki bölgenin büyük bölümü kuşatıldı. Böylece Telafer ve Musul kent merkezindeki IŞİD üyeleri arasındaki lojistik desteğin tamamen kesildiği ifade ediliyor.

Operasyonun başladığı ilk günlerde, stratejik konuma sahip Musul Uluslararası Havalimanı ve hemen yanındaki şeker fabrikasıyla en büyük askeri kamp konumundaki El-Gizlani Askeri Üssü de IŞİD'den alınan yerler arasında bulunuyor.

Musul'da son durumu gösteren 27 Şubat tarihli bir harita:


[Kırmızı: Bağdat hükümeti ve Şii milisler, Siyah: IŞİD, Sarı: Peşmerge ve PKK]

Birleşmiş Milletler verilerine göre kentin batı yakasında yaklaşık 750 bin sivil mahsur kalmış durumda. 

İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam tarafından 19 Şubat'ta yayımlanan raporda batı yakasında mahsur kalanların 350 bininin çocuk olduğu kaydedilmişti.

Musul'a yönelik operasyon, çoğunluğu Şii inancına sahip olan İran destekli milisler ve ABD destekli çoğunluğu Bağdat hükümetine bağlı askerler tarafından yürütülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.