"Yemen'de açlığın ve ölümün sebebi Birleşmiş Milletler"

"Yemen'de açlığın ve ölümün sebebi Birleşmiş Milletler"

Yemen'de Birleşmiş Milletler'in politikaları protesto edildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin El Kaide mensuplarını hedef aldığını ifade ettiği hava saldırılarını yoğunlaştırdığı Yemen’de sivil halk çatışmalardan dolayı yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Birleşmiş Milletler’i göreve çağırdı.

Amerikan uçaklarının geçtiğimiz 2 Mart’taki bombardımanı sırasında sivil yerleşim birimlerinin de isabet aldığı belirtilen Yemen’de yüzlerce kişi başkent Sana’daki Birleşmiş Milletler ofisi önünde protesto gösterisi düzenledi.

Grup, Birleşmiş Miletler’e çağrıda bulunarak Amerika Birleşik Devletleri ve Suudi Arabistan’ın da dahil olduğu iç savaşın bitirilmesini, kamu görevlilerinin dondurulan maaşlarının ödenmesinin sağlanmasını istedi.

Halil eş Şamri, işçi sendikası başkanı, Yemen: “Birleşmiş Milletler’e Yemen halkının yiyecek sıkıntısı çekmesine neden olduğunu söylemek için buraya geldik. Birleşmiş Milletler Yemenlilerin yerlerinden edilmesinin sebebidir. Bütün Yemen halkı için buradayız, herhangi bir bir siyasi parti adına değil.”

Şii Husi milislerle Cumhurbaşkanı Abd-Rabbu Mansour Hadi yanlısı gruplar arasında iç savaşın sürdüğü Yemen’de, Birleşmiş Milletler verilerine göre 2016 yılında 63 binden fazla çocuk yetersiz beslenmeden kaynaklı hastalıklar yüzünden hayatını kaybetti.

Kaynak: Euronews Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.