Ahraru'ş Şam'dan HTŞ'ye uyarı: Saldırılara karşılık vermek zorunda kalabiliriz

Ahraru'ş Şam'dan HTŞ'ye uyarı: Saldırılara karşılık vermek zorunda kalabiliriz

Suriyeli muhaliflerin iki ana grubu arasında yeni bir kriz yaşanıyor.

Suriyeli muhalefetinin en büyük iki silahlı grubu arasında yaşanan gerilim devam ediyor. Ahraru'ş Şam İslami Hareketi yayınladığı bildiri ile Heyetu Tahriru'ş Şam (HTŞ) grubuna uyarılarda bulundu.

Açıklamada, "HTŞ'nin Ahraru'ş Şam'ı zayıf göstermek için propagada yürüttüğü, silahlarına el koyduğu ve karargahlarına saldırılar düzenlediği" gibi iddialar yer aldı. 

Ahraru'ş Şam, kendisine yönelik saldırılara karşı 'henüz' askeri çözüm yollarına başvurmadıklarını vurgulayarak, "sorunları şer'i mahkemede çözme" çağrısında bulundu. 

Suriye muhalefeti arasındaki problemlerin ancak Esed rejimi ve müttefiklerini sevindirdiğinin altı çizilen açıklamada, "Zorbalık hayali peşinde koşanlar, kendini üstün zanneden ve Müslümanların bu yolu takip etmelerini dileyenler Allah katında binlerce mücahidimizin kanı için bir cevap hazırlasın" denildi. 

HTŞ kaynakları ise, "kendilerine saldırılar düzenleyen bazı grupların korunmak amacıyla Ahraru'ş Şam şemsiyesi altına girdiğini" ileri sürüyor.

HTŞ, rejime karşı savaşmayan ve 'Batılı ülkelerin ajandasına hizmet ettiğini' iddia ettiği 'muhalif' gruplara karşı operasyon başlattığını duyurmuştu.

Suriyeli muhaliflerin -yeni kurulan- en geniş ve organize yapılanması HTŞ'nin yaklaşık 20-25 bin muhalif savaşçıyı bünyesinde bulundurduğu belirtiliyor. Ahraru'ş Şam medya kolu, savaşçılarının önemli bir kısmının HTŞ'ye geçtiği iddiaları üzerine önceki haftalarda 25 bin savaşçıya sahip olduğu bilgisinin yer aldığı bir infografik yayınlamıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.