Keşmirli savaşçı 'efsane' oldu: 100 Hint askerine karşı 3 gün süren çatışma

Keşmirli savaşçı 'efsane' oldu: 100 Hint askerine karşı 3 gün süren çatışma

Keşmirli Zişan mahlaslı Akib Molvi'nin cenazesine on binlerce kişi katıldı. Kalabalığa 'özgürlük' sloganları attıranlar arasında savaşçının annesi de vardı.

Hindistan ordusu ile girdiği çatışmada hayatını kaybeden Zişan mahlaslı Akib Molvi'nin cenazesine on binlerce kişi katıldı.

Hint ordusu tarafından Tral ilçesinin Nazninpora köyünde çembere alınan Molvi ve bir arkadaşının, yaklaşık yüz askere karşı 60 saat boyunca savaştığı belirtildi. Hint ordusunun bulundukları binayı bombardımana tutmasının ardından iki savaşçı enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Molvi'nin silah arkadaşı Usame'nin bedeni bombardıman sonucu tamamen kömürleşmişti ve tanınmayacak haldeydi.  

Bölgedeki kaynakların ifadelerine göre, Hint ordusuna karşı savaşan Hizbul Mücahidin savaşçıları geri çekilmek zorunda kalmış, Molvi ve bir silah arkadaşı ise Hint ordusunu meşgul etmek için bir binada mevzilenmişti. Evi kuşatan Hint askerleri ve savaşçılar arasında yaşanan çatışmalar neredeyse üç gün sürdü. Çatışmalar sırasında Molvi, ailesine bir ses kaydı gönderme fırsatı da bulmuştu.

Molvi'nin cenaze merasiminden görüntüler:

 


Hindistan polisi, Usame'nin Pakistan vatandaşı olduğunu açıkladı.

Hizbul Mucahidin üyesi olan Molvi'nin köyünde düzenlenen cenaze törenine onbinlerce Keşmirli katıldı. 

Tral, Avantipora ve diğer ilçelerden Hyuna köyüne gelen Keşmirliler, Molvi'nin cenaze namazını kıldı ve ardından 'özgürlük yanlısı' sloganlar attılar.

Toplanan kalabalığa slogan attıranlardan biri de Molvi'nin annesiydi:

 

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de, Hizbul Mucahidin başta olmak üzere bir çok hareket Hint ordusuna karşı savaş veriyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.