Kabil'de askeri hastaneye saldırı

Kabil'de askeri hastaneye saldırı

Kabil hükümetine bağlı askeri hastaneye saldırı düzenlendi. Binada çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil bu sabaha büyük bir saldırıyla uyandı. Kabil hükümetine bağlı bir askeri hastaneye düzenlenen saldırının sürdüğü belirtildi.

Saldırının yerel saatle 09.00 civarında gerçekleştiği ifade edildi. Saldırıda önce kapıya yönelik bombalı araç saldırısı gerçekleştirildi. Ardından doktor üniforması giydiği iddia edilen 4 kişi binaya girerek silahlarıyla çatışmaya başladı. İçeride doktorların bulunduğu belirtiliyor, çatışmalar binanın üst katlarında sürüyor. Saldırının gerçekleştiği askeri hastahane bölgedeki en büyük askeri hastanelerden biri konumundaydı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Saldırının gerçekleştiği Çarsad Bistar Askeri Hastahanesi, Serdar Davud Han Hastanesi olarak da biliniyor. Hastane Kabil Uluslararası Havaalanı; ABD ve Fransa Askeri Kolejleri; AB Polis Merkezi; birçok büyükelçiliğin, Savunma Bakanlığı'nın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da içerisinde bulunduğu Yeşil Bölge gibi önemli merkezlerin oldukça yakınında yer alıyor.




Saldırnın gerçekleştirildiği Çarsad Bistar Askeri Hastahanesi...

Binadaki silahlı kişilerin güvenlik güçlerine el bombalarıyla saldırdığı ifade ediliyor. Binanın 6. katında çatışmalar sürerken Kabil hükümetine bağlı özel kuvvetler hastaneye doğru ilerliyor. Silahlı kişiler ile Kabil hükümeti güçleri arasında ağır çatışmalar yaşanıyor.

Saldırı bölgesine ilerleyen Kabil hükümeti güçleri...


Askeri kuvvetler ve polis hastaneye giden yolları kapamış vaziyette. Bölgeye giden ambulanslar görülebiliyor.


Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahit Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İslam Emirliği mücahitlerinin saldırıyla bir alakası yok" ifadesini kullanarak saldırıyı Taliban'in gerçekleştirmediğini ifade eti. Saldırıyı IŞİD, kendisine bağlı A'mak Haber Ajansı vasıtasıyla üstlenerek yüzden fazla kişinin öldürüldüğünü iddia etti.

 

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.