Kral Selman'a suikast girişimi

Kral Selman'a suikast girişimi

Malezya polisi, Suudi Arabistan Kralı Selman ve beraberindeki 600 kişilik kafileye saldırı hazırlığındaki kişileri yakaladığını duyurdu.

Malezya polisinden yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Kralı Selman Abdulaziz'in ülkeyi ziyaretinden hemen önce, Suudi hanedanına saldırı düzenlemeyi planlayan 7 kişinin yakalandığı belirtildi.

Malezya Emniyet Genel Müdürü Halit Ebu Bekir'in gazetecilere yaptığı açıklamada, "4'ü Yemen vatandaşı 7 kişiyi gözaltına aldık. Sahte seyahat belgeleriyle ülkeye giren ve daha önce uyuşturucu ticaretiyle ilgili suçlara da bulaşan bu kişiler, Kuala Lumpur seyahati sırasında Arap hanedanına saldırı planlıyorlardı. Bu saldırıyı son anda engelledik" ifadeleri kullanıldı.

Gözaltına alınan yedi kişiden ikisinin Arap hanedanına bombalı araç saldırısı düzenlenmesi için çalıştıkları belirtildi. 21-26 Şubat tarihleri arasında gözaltına alınan kişilerin, dördünün Yemenli, birinin Malezyalı, birinin Endonezyalı ve birinin de Uzak Asyalı olduğu belirtilirken, şüphelilerin IŞİD bağlantılı oldukları ihtimali üzerinde duruluyor.

Haftalar sürecek Doğu ve Güneydoğu Asya turuna çıkan Kral Selman, 26 Şubat'ta başladığı dört günlük Malezya ziyaretinin ardından Endonezya'ya geçmişti. Halihazırda Bali adasında maiyetindeki 600 kişiyle tatil yapan Kral'ın Japonya ve Çin'i ziyaret etmesi de bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.