Batı Musul kuşatması daralıyor

Batı Musul kuşatması daralıyor

Irak ordusu Musul’un batısında IŞİD’den aldığı mahallelerde tuzaklanan mayınları temizlemeye başladı.

Bağdat hükümeti birlikleri ve Şii milisler, Musul'un batı yakasında IŞİD’e karşı süren operasyonlarda Türkiye'nin eski konsolosluk binası da dahil olmak üzere bir çok kamu binasını ele geçirmişti. 

IŞİD'e bağlı Amak haber ajansı dün yayınladığı bir video ile kamu binalarını tekrar ele geçirdiğini duyurdu.

Amak tarafından paylaşılan bir diğer videoda ise, Bağdat hükümeti birliklerine ait ele geçirdikleri silahlı drone araçlarına dair görüntüler yer aldı. 

 Batı Musul'da dün yaşanan çatışmaların görüldüğü başka bir video:


Öte yandan hükümet birlikleri ve İran destekli Şii milisler  Musul’un batısını Telafer’e bağlayan ana yolun kontrolünü de sağladı. Bu gelişme ile Batı Musul'a yönelik kuşatma daha fazla daralmış oldu.

Şii Haşdi Şabi grubu Telafer’in doğusundaki sıra dağları geçen hafta ele geçirmişti. Stratejik dağlık bölgenin ve yolların ele geçirilmesinin Telafer’e doğru ilerlemeyi kolaylaştıracağı tahmin ediliyor.

ABD ve İran destekli 100 bin asker ve milis güç, Musul’un batı içlerine doğru ilerlemeye devam ederken bölgeden kaçanların sayısı da artıyor.

Kaynak: Mepa News

 

Musul'u terkeden sivilleri 'açık cezaevi' bekliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.