Rus ve rejim askerleri Menbic'in batısına konuşlandı

Rus ve rejim askerleri Menbic'in batısına konuşlandı

Menbic’in sınır köyleri Rusya’nın arabulucuğunda Menbic Askeri Konseyi’nden Suriye ordusuna bırakılmaya başladı.

 Rusya ile YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı Menbic Askeri Konseyi arasındaki anlaşmanın ardından, Suriye Ordusu Menbic'teki köylerin yönetimi ve savunmasını devralmaya başladı.

Devir, Rus birliklerin gözetiminde gerçekleşmeye başladı. Suriye rejimi askerlerine, Rus özel birlikleri eşlik ederken, devri tamamlanan köylere Rusya ve Suriye bayrakları asıldı.

İddiaya göre devir işlemi kapsamında Menbiç’in Kur Huyuk, Kurt Veyran, El-Bughaz, Ebu Hayc ve Cubb El-Hamra köyleri rejim ordusuna teslim edildi. 

Öte yandan devir işlemleri sırasında daha önce bazı ABD askerlerinin kollarına YPG arması takmasını hatırlatan görüntüler dikkat çekti.

Köylerin Suriye ordusuna devredilmesi sırasında Rus özel birliklerine bağlı bir askerin koluna YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin armasına taktığı görüldü.


Köylerin devredilme işleminin, 'göstermelik' olduğu ve sadece Fırat Kalkanı Güçleri'nin operasyonunu durdurma amacı taşıdığı ifade ediliyor.

Nitekim önceki hafta Rus televizyonu RT tarafından yayınlanan görüntülerde, Menbic'in batısındaki köyleri devralan 'rejim askerleri' gösterilmiş ancak bu askerlerin YPG'li olduğu ortaya çıkmıştı. Görüntülerde dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise, askerlerin arkasında yer alan rejim bayrağının ters duruyor oluşuydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.