MIT 'kural tanımayanlara' para ödülü verecek

MIT 'kural tanımayanlara' para ödülü verecek

"Otoriteyi sorgulamadan dünyayı değiştiremezsiniz"

ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), kurallara uymayanlara 250 bin dolar ödül verileceğini duyurdu.

Üniversitenin internet sitesinden yaptığı açıklamada, söz konusu  fikrin, insanların normlara, kurallara ve kanunlara karşı etik direnişi örgütleme sürecindeki hüsranını fark etmeleri sonucunda ortaya çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, "İnsanların kurallardan bıkkınlığını farkettikten sonra onlara nasıl faydalı olabileceğimizi düşündük. Etik kurallara karşı koyma, topluma yararlı olmak için normlara ve kanunlara meydan okumayı amaçlıyor" ifadeleri kullanıldı.

“Size söyleneni yapmaya devam ederek dünyayı değiştiremezsiniz” diyen MIT Medya Laboratuvarı Direktörü Joi Ito, ödülün Trump yönetimine karşı bir tepki olmadığını da belirterek kararın temmuz ayında alındığını açıkladı.

Martin Luther King Jr., Galilei ve Bangladeş’teki LGBTİ hakları savunucularını örnek gösteren Ito, “Otoriteyi sorgulamadan Nobel ödülünü kazanamazsınız” dedi.

Açıklamada, daha iyi bir toplum için insanları olumlu etkilemek amacıyla kişisel risk alan kişinin ödüle layık görüleceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.