İran'dan Türkiye'ye seyahat uyarısı: Gitmeyin

İran'dan Türkiye'ye seyahat uyarısı: Gitmeyin

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, vatandaşlarına Türkiye'ye gitmemeleri çağrısında bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Laricani, Ankara'dan yapılan eleştirel açıklamalar konusunda İran'ın 'soğukkanlı davrandığını' söyledi.

'ANKARA'NIN TİTİZ DAVRANMASINI BEKLİYORUZ'

Laricani, "Türkiye'den İran'la ilgili tutumu ve kullandığı söylemler konusunda titiz olmasını bekliyoruz" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'ye seyahat edilmemesi için yapılan uyarıyı da değerlendiren Laricani, "Kendi halkımızın can güvenliği korumak ve dikkatli olmaları için uyarılar yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

'KAYGI VERİCİ EYLEMLER DÜZENLENİYOR'

"Türkiye'nin bazı yerlerinde kaygı verici eylemlerin olduğunu" öne süren Laricani, "Bu ülkedeki terör sorunlarının azalmasını ve şartların normale dönmesini umut ederiz" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı ve bazı milletvekilleri, son günlerde yaptıkları açıklamalarla, ülkedeki 14 günlük Nevruz tatilleri kapsamında gerekli olmadığı sürece Türkiye'ye seyahat edilmemesi çağrısında bulundu.

Tahran yönetimi buna gerekçe olarak Türkiye'deki güvenlik koşulları ve yurttaşlarına yönelik Türkiye'de uygulanan kötü muameleyi gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.