'Sessiz işgal': 2500 ABD askeri Kuveyt'e gönderildi

'Sessiz işgal': 2500 ABD askeri Kuveyt'e gönderildi

'IŞİD karşıtı operasyonlar' sadece Irak ve Suriye ile sınırlı değil!

ABD ordusu, Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan birliklerini desteklemek üzere 2500 civarı askeri Kuveyt'te bulunan üsse gönderdi.

Sevkiyatı gerçekleştirilen birlikler arasında ABD'nin Kuzey Carolina'daki 82. Hava Birliği 2. Tugay'a bağlı askerler olduğu belirtildi. Aynı birimden yaklaşık 1700 askerin Irak'ta IŞİD'e karşı savaşan Bağdat hükümeti birliklerine destek olacağı ifade edildi.

Şu an itibariyle 6 bin Amerikan askeri Irak ve Suriye'de bulunuyor. Önceki hafta Deniz Piyadeleri'ne bağlı 400 özel harekat komandosunun Rakka operasyonuna katılmak üzere bölgeye gönderildiği resmi makamlarca açıklanmıştı.

Suriye'de bulunan ABD birlikleri, PKK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte IŞİD'e karşı savaşıyor.

Menbic kırsalında bulunan SDG unsurları, TSK destekli ÖSO güçlerinin saldırılarına karşı Batı Menbic'te Rusya ve rejim, Kuzey Menbic'te ise ABD'li birliklerin korumasına girmişti..  

ABD Merkez Komutanlığı'nın başındaki isim General Joseph Votel, perşembe günü ABD senatosuna verdiği demeçte konvensiyonel Amerikan birliklerinin "bölgeyi istikrara kavuşturmak adına", IŞİD'i Rakka'dan çıkarmak amacıyla başlatılan operasyona katılacağını belirtmişti. ABD'li yetkililer, Rakka operasyonu için SDG'nin yardıma ihtiyacı olduğunu öngörüyor.

Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ABD'nin Ortadoğu'daki askeri varlığında artış gözlendi. ABD'nin askeri operasyonlarının Irak ve Suriye dışındaki bölgeleri de kapsadığı ve bunun sessizce yürütülen yeni bir işgal kampanyası olduğu ileri sürülüyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.