Türkiyeli hackerlar 'affetmedi': Reisi üzeni biz de üzeriz

Türkiyeli hackerlar 'affetmedi': Reisi üzeni biz de üzeriz

Uluslararası sivil toplum örgütlerine ve bazı spor kulüplerine ait sosyal medya hesapları kimliği belirsiz Türkiyeli bilgisayar korsanları tarafından hacklendi.

Aralarında Borussia Dordmund spor klubü, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Af Örgütü’nün de bulunduğu milyonlarca kişi tarafından takip edilen kurumlara ait Twitter hesapları ele geçirilerek Türkçe mesajlar paylaşıldı. 

Hacker saldırılarının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da alıkonularak konsolosluğa girişine izin verilmemesi ve sonrasında sınırdışı edilmesine karşı bir 'misilleme' olarak düzenlendiği anlaşılıyor. 

Hesapların hepsinde “Nazialmanya, Nazihollanda, bu size ufak bir Osmanlı tokadı, 16 Nisan’da görüşmek üzere, ne mi yazdım, Türkçe öğren” hashtag’leri paylaşıldı. Mesajlarda ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2009 yılındaki Davos Zirvesi’nde ‘one minute’ dediği anlarında yer aldığı bir video da yer aldı.

Uluslararası Af Örgütü'nün hesavı hacklendikten sonra şu tweet paylaşıldı: 


Unicef'e ait hesap hacklendikten sonra:


Dünyaca ünlü Forbes dergisinin Twitter profiline Osmanlı arması konuldu:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.