"Kan Dökülmeden 'Başkanlık' Olmaz"

"Kan Dökülmeden 'Başkanlık' Olmaz"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi için "Böyle bir sistemi bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde yaptığı konuşmasında başkanlık sistemini eleştirdi ve "Böyle bir sistemi bu ülkede kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" dedi. 

CHP liderinin ifadeleri şu şekilde:

"Nasıl bir başkanlık sistemi? Bir kişi konuşacak Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak hâkim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Neymiş? Böyle başkanlık sistemi. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net..."

AK Parti'den yanıt: Adeta iç savaş çağrısı

Kılıçdaroğlu bu açıklamasına yazılı bir açıklamayla yanıt veren AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, CHP liderinin açıklaması için 'adeta iç savaş çağrısı' yorumunda bulundu:

"Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada adeta iç savaş çağrısı anlamına gelen bir çağrıda bulunarak başkanlık sisteminin ancak kan dökülerek gelebileceğini söyledi. Merak ediyoruz Kılıçdaroğlu ne yapacak? Başkanlık sistemini savunan milletvekillerini, vatandaşları infaz mı edecek? Naziler gibi gaz odalarına mı toplayacak? Aslında Kılıçdaroğlu’na hak ettiği dilden cevap verebiliriz. Ancak, partimizin, siyaseti kültürümüzün edindiği ahlâk, bulunduğumuz makam buna engel. Şunu herkes bilsin ki, bu ülkede sistem değişikliğine karar verecek olan sadece ve sadece milletimizdir. Milletimiz, Kılıçdaroğlu’nun iç savaş tehditlerine pabuç bırakmayacak sağduyuya sahiptir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.