Baykal: Cumhurbaşkanı eşinin başörtülü olmasına takılmadım

Baykal: Cumhurbaşkanı eşinin başörtülü olmasına takılmadım

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşinin başörtülü olmasından rahatsız olduğu ifadesini reddetti.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Habertürk'te 367 krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin 2007 yılında Cumhurbaşkanı'nın seçilmesi için 367 oy gereklidir şeklinde hükmettiğini aktaran Baykal, o dönem yaşadıklarını anlattı.

Baykal, "Bu karar çıktıktan sonra ben Cumhurbaşkanlığı seçimini uzlaşma içinde yapalım dedim. Ak Parti içinde Cuhurbaşkanı olabilecek pek çok insanın varlığını biliyordum. Benim tek derdim Cumhurbaşkanının tarafsız olması idi." dedi.

O dönemde Ak Parti içinde ciddi tartışmalar başladığını iddia eden Baykal, Cumhurbaşkanlığı için Bülent Arınç'ın Erdoğan'a "Ya sen olursun ya Abdullah Gül olur. Eğer siz olmazsanız ben adayım. Beni aday göstermeseniz bile ben adayım." dediğini aktardı.

"BAŞÖRTÜYE HİÇ TAKILMADIM"

"Cumhurbaşkanı'nın eşinin başörtülü olmasına karşı" iddialarını da değerlendiren Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşinin başörtülü olup olmaması gibi spekülasyonlar çıktı. Böyle bir şey yok. Bu konuya hiç takılmadım ve konuyla ilgili hiçbir söylemim yoktur. Ben ana muhalefet partisinin lideri olarak hiç böyle bir konuya takılmadım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Timetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.