'Camiyi vurmadık' diyen Pentagon'u görüntüler yalanlıyor

'Camiyi vurmadık' diyen Pentagon'u görüntüler yalanlıyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Amerikan savaş uçaklarının Halep vilayetinde bir camiyi vurduğu bilgisini reddetti.

Pentagon Sözcüsü Deniz Albay Jeff Davis ABD savaş uçaklarının El Cina köyündeki camiyi hedef almadığını, El Kaide üyelerinin buluşma yerini vurduğunu söyledi. "Onlarca” militanın bu saldırıda öldürüldüğüne inandıklarını söyleyen Jeff Davis "Sivil kayıpların olduğuna dair herhangi bir güvenilir değerlendirmeye sahip değiliz” dedi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi hava operasyonunda caminin hedef alındığını ve çoğu sivil en az 46 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Beyaz Kasketliler: Cami vuruldu

Suriyeli muhaliflerden de benzer açıklamalar geliyor. Arama kurtarma ekibi Beyaz Kasketliler grubu enkaz altında kalanları aradıklarını açıkladı. Saldırının düzenlendiği bölgeyi ziyaret eden aktivist Muhammed El Shaghel saldırının ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından düzenlendiğine inanıldığını belirterek caminin hava operasyonunda dümdüz olduğunu söyledi.

Gelen görüntüler ABD'yi yalanlıyor

Amerikalı gazeteci Bilal Abdulkerim, ABD'nin vurduğu El Cinneh köyünü ziyaret etti. Abdulkerim, ABD'nin 'camiyi vurmadık' açıklamasını görüntüler eşliğinde yalanladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.