"28 IŞİD Mensubu Öldürüldü"

"28 IŞİD Mensubu Öldürüldü"

IŞİD'e yönelik dün düzenlenen operasyonlarda ilk belirlemelere göre 28 kişi etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri tarafından IŞİD hedeflerine yönelik dün akşam  düzenlenen operasyonlarda ilk belirlemelere göre IŞİD mensubu 28 kişi etkisiz hale  getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün saat 20.00 civarında  Halep'in kuzeyindeki Cariz, Yahmul ve Kafrah bölgelerinde bulunan keşif ve  gözetleme araçlarıyla elde edilen istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda  belirlenen ve saldırı hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen IŞİD  hedeflerine  karşı aralıklarla Sabah saatlerine kadar top ve çok namlulu  roketatarlarla atış yapıldı. Bu atışlar sonucunda en az 14 IŞİD'li etkisiz hale  getirildi.

Türkiye'den yapılan atışlara paralel olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine  ait hedef  tespit vasıtalarıyla Kafrah, Jariz  Tilalayn ve  Dabık'ta belirlenen  IŞİD hedeflerine, koalisyon hava kuvvetlerine ait savaş uçakları tarafından  belirli aralıklarla 5 hava harekatı gerçekleştirildi.

Yine ilk belirlemelere göre, 14 IŞİD mensubu etkisiz hale  getirilirken,  11 tahkimli savunma mevzii, üzerinde silah bulunan bir taktik araç  ve  IŞİD'in karargah olarak kullandığı iki katlı bina imha edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.