Londra'da parlamento önünde saldırı

Londra'da parlamento önünde saldırı

Londra’da parlamento binası önünde meydana gelen saldırıda üç kişinin öldüğü, yaklaşık 20 kişinin yaralandığı açıklandı.

Birleşik Krallık, İngiliz Parlamentosu yakınlarında gerçekleştirilen bir saldırı yaşadı.

Saldırıda biri polis üç kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı 20 olarak açıklandı. Yaralılardan 3'ünün Fransız vatandaşı olduğu duyuruldu.

Independent'ın haberine gore, güvenlik kaynakları saldırının arkasındaki ismin, Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı 41 yaşındaki Abu İzzadeen olduğunu söyledi.

Londra Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Birimi Başkanı Mark Rowley, parlamentonun kapalı kalmaya devam ettiğini, bölgede başka saldırganların bulunmadığından emin olmak için arama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. 

SALDIRGAN VURULDU

Avam Kamarası lideri David Lidington, şüpheli saldırganın parlamento binası önünde polis tarafından vurulduğunu söyledi. BBC ise polisin vurduğu saldırganın hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

BBC iki farklı saldırı iddialarının aksine, köprüdeki ve parlamentodaki saldırıyı aynı kişinin gerçekleştirdiğini duyurdu.

Olayın ardından çok sayıda polis parlamento binasına girerek arama yapmaya başladı.

Polonya Dışişleri Bakanı Radek Sikorski, saldırı sırasında bir taksiyle Westminster'den ayrıldığını, takside e-postalarını kontrol ederken bir otomobilin metale çarpmasına benzer bir ses duyduğunu anlattı. Polonyalı Bakan, "Kafamı kaldırıp baktığımda kaldırımda bir kişi yatıyordu. Daha sonra sokakta ve kaldırımda yatan başka insanlar olduğunu gördüm. Toplamda en az beş kişi ağır yaralı görünüyordu" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.