İngiltere Büyükelçisi'nden Türkiye'ye tepki: Bu mu dayanışma?

İngiltere Büyükelçisi'nden Türkiye'ye tepki: Bu mu dayanışma?

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore, Burhan Kuzu'nun Londra saldırısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, AK Parti İstanbul milletvekili Burhan Kuzu'nun Londra saldırısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

Moore, Türkçe mesajında "Kınama yok. Dayanışma yok. Yazık Sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan, Sayın (Başbakan Binali) Yıldırım ve çeşitli bakanların nazik mesajlarına katılmıyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

1_149

Londra'da saldırganın da aralarında olduğu dört kişinin öldüğü saldırının ardından Twitter'dan bir paylaşımda bulunan Kuzu, "İngiltere'de terör saldırısı. Bununla terör Avrupa'ya diyor ki, en güvenli bölgeniz İngiltere mi? İşte en güvenli bölgenden de vururum seni" diye yazmıştı.

2_127

TEPKİNİN SEBEBİ NE?

Erdoğan'ın dün sarf ettiği bir söz Avrupa basınında "tehdit" olarak yer aldı. Bu söz şu şekldeydi:

"Bize parmak sallayan Avrupalılara sesleniyorum; Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz."

ELÇİ TÜRKİYE'Yİ SALDIRIDAN SORUMLU MU TUTUYOR?

İngiliz Elçi'nin bu tepkisine ise henüz herhangi bri cevap gelmedi. Öte yandan bu tweeti ile saldırıdan Türkiye'nin sorumlu tutulup tutulmadığına yönelik bir açıklama da yapılmadı.

KINAMA YAYINLANMADI MI?

Öte yandan hem Erdoğan hem Yıldırım tarafındna İngiltere Başbakanı May'e taziye mesajı iletildi. Bu mesajlarda söz konusu saldırı da kınandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.