Rusya ve Türkiye arasında PYD çatlağı

Rusya ve Türkiye arasında PYD çatlağı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı, PYD/PKK bölgesinden açılan ateşle bir askerin hayatını kaybetmesi üzerine Rus Maslahatgüzarının Bakanlığa davet edildiğini, Türkiye'nin rahatsızlığının ve tekrarlanması durumunda örgüte misliyle karşılık verileceğinin iletildiğini açıkladı.

"RUSYA'NIN O OFİS İLE İLGLİ ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, "Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Rusya'nın ve diğer müttefiklerin Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı duyması gerektiğini ve Rus askerlerin YPG'lilerle çektirdiği fotoğrafların hoş olmadığını belirtti.

PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD'nin sözücüsü, Rusya'nın Afrin'de askeri üs kuracağını ve bu konuda Pazar günü anlaşma yapıldığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Rus askerleri Halep'te yapılan nevruz kutlamalarına katılarak, YPG'li savaşçılarla ile objektiflere poz verdi. Rus komutanın koluna YPG arması takması ise dikkat çekmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.