Türkiye uçaklarda elektronik cihaz yasağından muaf tutulmak istiyor

Türkiye uçaklarda elektronik cihaz yasağından muaf tutulmak istiyor

İddiaya göre Türk yetkililer, elektronik cihaz yasağından muaf tutulmak için ABD ve İngiltere ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, el bagajına büyük elektronik cihazların alınması yasağıyla ilgili olarak İstanbul Havalimanı ve THY'nin bu kapsam dışında tutulması için ABD ve İngiltere ile görüştüklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından İngiliz hükümetinin de belirli uçuşlarda el bagajına büyük elektronik cihazların alınmasını yasaklama kararı sonrasında İstanbul Havalimanı ve THY'nin bu kapsam dışında tutulması için ABD ve İngiltere ile temaslarının sürdüğünü söyledi.

Bakanlık sözcüsü, "İstanbul Havalimanı ve THY'nin bu kapsam dışında tutulması için ABD ve İngiltere nezdindeki girişimlerimiz devam etmektedir. Bu girişimlerimiz sadece ABD makamları nezdinde değil, benzer uygulamaya geçeceğini ifade eden İngiltere makamları nezdinde de yürütülmektedir" dedi.

Müftüoğlu'nin kendi tehdit değerlendirmeleri çerçevesinde bazı tedbirleri tek taraflı yürürlüğe koyduğunu ancak ortada risk varsa birlikte tedbir alınmasının gerekli olduğunu söyledi.

ABD'nin ardından İngiltere de bazı uçuşlarda kabine dizüstü ve tablet bilgisayarlar ile kamera gibi elektronik cihazların alınmasını yasaklamıştı. İngiltere yasağa Türkiye, Mısır, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan ve Tunus'tan yapılan direkt uçuşları dahil etmişti.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.