Yahudilere karşı bomba ihbarı yapan Yahudi genç yakalandı

Yahudilere karşı bomba ihbarı yapan Yahudi genç yakalandı

Yahudi toplum merkezlerine saldırı yapılacağı doğrultusunda birçok asılsız ihbarda bulunan bir genç İsrail’de yargılanmaya başlandı.

Üç ülkede, Yahudi toplum merkezlerine saldırı yapılacağı yönünde çok sayıda asılsız ihbarda bulunan bir genç İsrail’de hakim karşısına çıktı.

Söz konusu şahsın 18 yaşında, Amerikan ve İsrail vatandaşı olduğu belirtildi, kimliği açıklanmadı. Zanlının babası da olayla bağlantısı olduğu şüphesiyle gözaltında tutuluyor.

Avukatı gencin beynindeki tümörün davranış bozukluklarına yol açtığını ve doğruyla yanlışı ayıracak konumda olmadığını savundu.

Avukat Galit Bash açıklamasında, “Bu genç adam çok ciddi sağlık sorunlarından dolayı askerliğini yapamadı, liseye veya ilk okula gidemedi. Hakim de bu durumun araştırılmasını, doktorlarıyla konuşulmasını ve daha fazla rapor hazırlanmasını istedi, dosyanın sağlık durumuna göre değerlendirilmesini talep etti” diye konuştu.

Zanlının Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda ve Avustralya’daki Yahudi toplum merkezlerine bombayla saldırılacağı yönünde asılsız ihbar yağdırdığı belirtiliyor.

Amerikan istihbaratı son üç aydır 100’ün üzerinde benzer ihbar aldıklarını açıklamıştı. Bir çoğundan bu şahsın sorumlu olduğu belirtildi fakat sayı verilmedi. Aynı kişinin, 2015’te Delta Havayolları’nın bir uçuşu için yapılan bomba ihbarından da sorumlu olduğunu belirtiliyor.

Kaynak: Euronews Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.