Londra'daki saldırının faili belirlendi

Londra'daki saldırının faili belirlendi

Geçtiğimiz gün Londra'da gerçekleştirilen ve IŞİD'in üstlendiği saldırıyı gerçekleştiren kişinin isminin Halid Mesud olduğu belirtildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 4 kişinin ölümü ve 29 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının failinin isminin Halid Mesud olduğu öğrenildi.

İngiliz polis teşkilatı, 52 yaşındaki Mesud'un ülkenin güneydoğusundaki Kent bölgesinde doğduğunu ve Birmingham kentinin de yer aldığı West Midlands bölgesinde yaşadığını belirtti.

​​'HİÇBİR SORUŞTURMADA ADI GEÇMİYOR'

Mesud'un adının yürütülen mevcut 'terör soruşturmalarında' geçmediğini kaydeden polis, saldırganın daha önce silah bulundurmaktan yargılandığını belirtti.

IŞİD, yayın organı 'Amak haber ajansı' üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı 'halifeliğin bir askerinin' düzenlediğini ifade etmişti.

Ancak Mesud'un IŞİD'le organik bir bağının bulunmadığına dikkat çeken İngiliz yetkililer, IŞİD'in de isim vermemesi nedeniyle açıklamasının gerçeği yansıtmadığı görüşünde.

​LONDRA SALDIRISI

Dün yaşanan olayda saldırgan, Westminster köprüsünde insanları aracıyla ezdikten sonra parlamento binasına çarpmış ve bir polis memurunu bıçaklamıştı. Olayda bıçaklanan polis ve saldırgan dahil toplam 4 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.