BM yardımları sivillere değil, rejime gidiyor

BM yardımları sivillere değil, rejime gidiyor

Suriyeli gazeteci Hadi Abdullah, kuzey Hama'da muhaliflerin rejimden ele geçirdiği kontrol noktalarını ziyaret etti.

Suriyeli gazteci Hadi Abdullah, Suriye rejim birliklerine ait kontrol noktalarında BM'nin mülteciler için gönderdiği konaklama malzemelerinin kullanıldığını ortaya çıkardı. 

Muhaliflerin kontrolüne geçen El Mecdel kasabasındaki bir rejim üssünü ziyaret eden Abdullah, BM'nin bölge halkı için gönderdiği yardımların askeri amaçlarla kullanıldığını gözler önüne serdi. 

 

"Milyon dolarlar Esed rejimine aktarılıyor"

İngiliz gazetesi The Guardian, Suriye'de çatışmaların başlamasından bu yana milyon dolarların Esed rejiminin çevresindeki kuruluşlara aktarıldığını haber yapmıştı. Yardım kuruluşları yardımların Esed rejimine teslim edildiği gerekçesi ile BM ile koordinasyon içinde çalışmayı reddetmişti. 

İnsan hakları ihlalleri ve çok sayıda yasaklı silah kullanımının faili olan Esed rejimi ile birlikte çalışmasına yönelik eleştirilere rağmen BM'den bu konu ile ilgili tutarlı açıklama yapılmış değil. BM, Suriye'deki halkın acil ihtiyaçlarının karşılanması için Suriye rejimi ile işbirliğine ihtiyaçları bulunduğunu açıklamıştı. Ancak BM'nin yardımlar ile dolaylı olarak Suriye rejimine destek olmuş olduğu ifade ediliyor.

Çadırları ve battaniyeleri kullanıyorlar

Hadi Abdullah'ın ziyaret ettiği kontrol noktalarında, BM'ye ait çadırların ve battaniyelerin rejim güçleri tarafından kullanıldığı görülüyor. Malzemelerin üzerinde yazan, "UNHCR- The UN Refugee Agency (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği)" yazısı dikkat çekiyor. 'Yardım' olarak gönderilen gıda, temiz su ve tıbbi malzemelerin de Suriye rejimi tarafından kullanıldığı ileri sürülüyor. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.