ABD'den PYD'ye övgü: Oynadıkları role derin saygımız var

ABD'den PYD'ye övgü: Oynadıkları role derin saygımız var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rakka operasyonunda sahada kendileriyle işbirliği yapan PYD'ye derin bir saygı duyduklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rakka operasyonunda sahada ABD ve uluslararası koalisyonla işbirliği yapan PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye ABD yönetiminin derin saygısı olduğunu söyledi.

Toner, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında bilhassa Türkiye’yi yakından ilgilendiren konulara değindi.

Toner, “Şurası açık ki hem bu yönetim hem de önceki yönetimin Kürt savaşçıların IŞİD’e karşı oynadıkları role ilişkin derin saygıları var. Fedakârlıklarına büyük saygımız var. Ayrıca, yetenekli güçleri ile oynadıkları role büyük saygımız var” dedi. 

Toner topa girmedi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Türkiye ile Avrupa arasında yaşanan gerginliğe de değindi.

Toner, kendisine yöneltilen ‘Trump yönetimi Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini destekliyor mu?’ sorusuna verdiği yanıtta, “Türkiye açık ki bizim müttefikimiz, IŞİD’e karşı güçlü bir ortak ve dost bir ülke biliyorsunuz. Türkiye’nin, Avrupa ile hedeflerini destekliyoruz. Türkiye ile Avrupa arasındaki, daha doğrusu AB arasındaki sorunun ne olduğuna ilişkin konuşmayacağım. Bu kendilerinin çözmeleri gereken bir konu. Ama Türkiye’nin Avrupa-Atlantik toplumu ile ekonomik bütünleşmeyi sürdürme isteğini destekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.