ABD Uçakları Nusra Cephesi'ni Hedef Aldı

ABD Uçakları Nusra Cephesi'ni Hedef Aldı

Örgütün elinde bunan Ebu Zuhur Hava Üssü'nün hedef alındığı hava saldırısında, 16 Nusra Cephesi üyesinin öldüğü belirtildi.

Suriye'deki savaşı izleyen organizasyonlara dayandırılan habere göre, El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi hava saldırısının hedefi oldu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ülkenin kuzey batısında bulunan Ebu Zuhur Hava Üssü'ne yönelik gerçekleştirilen saldırıda en az 16 Nusra Cephesi'nin öldüğünü açıkladı. Ölenlerden birinin grubun yabancı liderlerinden biri olduğu belirtildi.

Saldırının faili henüz belli değil ancak örgüt kaynaklarının açıklamalarına göre saldırı, ABD uçakları tarafından gerçekleştirildi. 

Saldırının yapıldığı Idlib bölgesi, Ahrar'uş Şam ve Nusra Cephesi'nin başını çektiği muhalif gruplar tarafından kontrol ediliyor. 

Nusra Cephesi, Suriye rejimi ve müttefiki ülkeleri ile savaşmak üzere kurulan Fetih Ordusu koalisyonunun bir parçası olarak biliniyor. 

Birleşmiş Miletler verilerine göre; son beş yıl boyunca devam eden Suriye savaşında en az 250 bin kişinin öldü ve dört milyon kişi ülkesini  terk etmek zorunda kaldı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.