"Putin, ABD seçimlerine müdahale emri verdi"

"Putin, ABD seçimlerine müdahale emri verdi"

Seçimler öncesi Başkan Trump’ın ekibinden kişilerin Rusya ile bağlantı kurduğu da en önemli iddiaların arasında.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu İstihbarat Komitesi, Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği yolundaki iddiaları soruşturmaya devam ederken, komisyonun Demokrat Partili üyesi Mark Warner’den önemli bir açıklama geldi.

Warner, yaptığı konuşmada, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, seçimi zayıflatmak için özenle inşa edilmiş kasıtlı bir kampanya emri verdiğini” söyledi.

En kıdemli Demokrat Senatör olan Warner, Rusya’nın devlet propaganda araçlarını kullanarak Amerikan medyasını itibarsızlaşma gayreti yürüttüğünü öne sürdü.

Carnegie Uluslararası Barış Vakfı Rusya ve Avrasya Programı Direktörü Eugene Rumer ise Rusya’nın yeni hedefinin Almanya ve Fransa’daki seçimler olacağını iddia etti.

Euronews'in aktardığına göre, senatörlerin sorularını yanıtlayan Dış Politika Araştırma Enstitüsü’nden Clint Waats ise yaptığı konuşmada, “Kremlin demokrasileri içten dışa parçalayarak iki temel kilometre taşına ulaşabilir. Birincisi Avrupa Birliği’nin çözülmesi ve ikincisi NATO’nun dağılması.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ülkesinin ABD seçimlerine müdahil olduğu iddialarına ise Arhangelsk kentinde düzenlenen Arktik Forumu’ndaki yaptığı konuşmada, esprili bir şekilde cevap verdi. Putin “Reagan sanıyorsam vergiler konusunda bir tartışmada Amerikalılara şunu demişti. Dudaklarımı okuyun Hayır!” dedi.

Rusya ile ilgili suçlamalar arasında Kremlin’in yüzlerce kişiden oluşan bir troll ağı kurduğu ve Trump’ın seçimdeki rakibi Hilary Clinton’ı hedef alan sahte haberler ve yanlış bilgiler yaymak için “bot” olarak bilinen cihazlar kullandığı bulunuyor. Seçimler öncesi Başkan Trump’ın ekibinden kişilerin Rusya ile bağlantı kurduğu da en önemli iddiaların arasında.

Komisyonun Cumhuriyetçi başkanı Richard Burr, kapsamlı ve tarafsız bir soruşturma yürütüleceğinin sözünü vererek, “istihbarat nereye götürüyorsa oraya kadar gidecek” açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.