Trump'ın sağ koluydu: 'Dokunulmazlık şartıyla ifade veririm'

Trump'ın sağ koluydu: 'Dokunulmazlık şartıyla ifade veririm'

Trump’ın en yakın adamlarından olan Flynn’in istifası o dönem Trump’ın kabinesindeki ilk fire olarak değerlendirilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in “kendisine dokunulmazlık hakkı verilmesi koşuluyla” ifade vereceği duyuruldu.

Flynn’in avukatı, müvekkilinin ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komiteleri önünde ifade vermek istediğini dile getirerek, “Flynn’in anlatacağı çok şey var” dedi.

Flynn, Rusya bağlantılarını sakladığı ve Rusya büyükelçisiyle yaptırımlar konusunu görüştüğüne dair suçlamalar üzerine şubat ayında istifa etti.

Yetkisi olmayan bireylerin ABD adına diplomatik girişimlerde bulunması yasa dışı.

Flynn'in istifa mektubunda "Rus büyükelçi ile yaptığım telefon görüşmelerine ilişkin bilgileri kasıtsız olarak başkan yardımcısına ve diğerlerine eksik aktardım" ifadeleri yer almıştı.

Michael Flynn, Türkiye kamuoyunda 15 Temmuz darbe girişimine verdiği destek ile biliniyor. Gülen Örgütü'nün darbe girişimi sırasında ‘ACT For America’ Örgütü’nün toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Flynn, gelişmeyi neşe ile karşılamış ve "Türkiye gerçekten seküler-laik bir ülke haline gelmişti. Sonra normal seküler bir ulus devlet, İslami bir devlete doğru dönüşmeye başladı. Başkan Obama’ya çok yakın olan Erdoğan yönetimindeki Türkiye bu." ifadelerini kullanmıştı

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.