Ekvator seçimlerini solun adayı kazandı

Ekvator seçimlerini solun adayı kazandı

Sonuların birbirine yakın çıkması üzerine oyların yeniden sayılması istendi.

Ekvator’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini, sol iktidarın adayı 64 yaşındaki Lenin Moreno kazandı. Muhalefet, sonuçlara itiraz ederek oy sayım işleminin tekrarlanmasını istedi.

Seçim Konseyi, 16 milyon seçmenin oykullandığı seçimlerde sandıkların yüzde 93.5’inin açılmasının ardından, Moreno’nun oyların yüzde 51.05’ini, rakibi liberal sağın adayı eski bankacı Guillermo Lasso’nun ise yüzde 48.95’ini aldığını açıkladı.

Sonuçların birbirine yakın çıkması üzerine seçimleri az farkla kaybeden Lasso oyların yeniden sayılmasını istedi. Lasso yanlısı göstericiler de Seçim Konseyi binasının önünde toplanarak, “Seçim hilesine hayır, demokrasiye evet” sloganları ile sonuçları protesto ettiler.

Ancak, sosyal refah sözü vererek seçimleri kazanan Moreno zaferini çoktan ilan etti.

Euronews'in aktardığına göre, ülkeyi 10 yıldır yöneten Cumhurbaşkanı Rafael Correa, ülkenin çeşitli kentlerinde oylamaya itiraz edenlerin gösterilerde şiddet kullanmasını kınadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.