Kolombiya'da korkutan tablo: 250 ölü

Kolombiya'da korkutan tablo: 250 ölü

Kolombiya’nın Mocoa bölgesinde aşırı yağışların neden olduğu toprak kayması sonucu ölenlerin sayısı 250’ye ulaştı.

Kolombiya yetkilileri tarafından açıklanan rakamlara göre, 62’si çocuk 250 kişi yaşamını yitirdi. Sel nedeniyle 203 kişi yaralanırken, çok sayıda kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Sel bölgesinde sayıları 1000’i aşan ilk yardım görevlileri ile onlara destek veren ordu mensupları umutsuzca, enkazların altında kalan kayıpları arıyor.

Bölgede ne elektirk ne de su verilebiliyor. İlk yardım ekiplerine destek olan ordu selzedelere ilk yardım malzemeleri ile su iletilmesi için çalışıyor. Yetkililer, dünden bu yana bölgeye yaklaşık 7 ton tıbbi malzeme, su ve elektrik iletildiğini bildirdi.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, ülkenin güneybatısındaki Putumayo yönetim bölgesinde meydana gelen sel ve heyelanda ölenlerin sayısının 254'e yükseldiğini açıkladı.

Kolombiya Kızılhaçı, sel sırasında birbirini kaybeden aile üyelerine yardımcı olduklarını, bölgeye gönderilen gıda yardımının da dağıtıldığını açıkladı.

Kolombiyalı selzedeler bir tarafta yakınlarını kaybedenler ölülerini ararken, diğer tarafta ise falekatten kurtulanlar yakınlarını bulmanın buruk sevincini yaşıyor.

Bölgede etkili olan şiddetli yağışlar, Mocoa, Mulato ve Sancoyaco nehirlerinin taşmasına neden olmuş ve cumartesi günü erken saatlerde meydana gelen heyelanlar, Mocoa kentindeki bazı mahallelerin haritadan silinmesine yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.