Muhaysini’den Sifil’e mesaj: 'Ümmetin kader savaşını veriyoruz'

Muhaysini’den Sifil’e mesaj: 'Ümmetin kader savaşını veriyoruz'

Ebubekir Sifil'in eleştirilerine cevap veren muhalif lider, tartışmaların 'Safevi yayılmacılığına' karşı verilen savaşı gölgelememesini istedi.

Suriye'deki en geniş muhalif örgütlenme olan Heyetu Tahriru'ş Şam'ın şer'i kadılarından Dr. Abdullah el Muhaysini, Türkiyeli ilim adamı Dr. Ebubekir Sifil'in kendisine yönelttiği eleştirilere cevap verdi. 

Muhaysini, Türkiye'deki gençlere hitap ettiği bir konuşmasında namazın önemine dikkat çekmişti. İlgili video kaydında, namaz kılmanın terk edilmesinin dinden çıkmaya neden olabileceği görüşünü paylaşan Muhaysini, bu ifadesi nedeniyle Sifil'in eleştirilerine maruz kalmıştı. 

 

Mekkeli ilim adamı, Ebubekir Sifil'e cevap mahiyetinde yayınladığı videoda yanlış anlaşıldığını ve konunun izaha muhtaç olduğunu ileri sürdü. "Namaz kılmamanın hükmü" konusunda İslam alimlerinin görüşlerini paylaşan Muhaysini, namazı terk etmenin tehlikesine dikkat çekme niyetinde olduğunu belirtti. 

Muhaysini, Sifil'in kendisine yönelttiği "Selefiliği yaymak mı istiyor?" ithamına da cevap verdi. "Bizim Suriye'ye gelme amacımız akidevi tartışmalar değildir. Bugünkü savaşımız ümmetin savaşıdır. Bugün biz burada konuşurken tepemizden uçaklar eksik olmuyor" diyen Muhaysini, Suriye'de var olan savaşın, Müslümanların kader savaşı olduğunu ifade etti.

Sifil'in görüşleri nedeniyle hakaretlere maruz kalmasını sert bir şekilde eleştiren Muhaysini, "(Sifil) sünneti inkar edenlere karşıdır ve Allah'ın dinini yaymak için büyük gayretleri vardır. İhtilaf etsek de birbirimize karşı kötü davranmamız caiz olmaz." dedi. 

Kaynak: Mepa News

Abdullah el Muhaysini kimdir?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.