IŞİD'den Tikrit'e sızma operasyonu: 31 ölü

IŞİD'den Tikrit'e sızma operasyonu: 31 ölü

Irak’ın Tikrit kentinde düzenlenen saldırılarda en az 31 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi de yaralandı. Saldırıları IŞİD üstlendi.

Irak'ın Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit’te önce silahla ateş açan saldırganlar, daha sonra üzerlerindeki bombaları patlattı. 14’ü polis olmak üzere en az 31 kişi, Çarşamba gününün ilk saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybetti. 42 kişi de yaralandı.

El Cezire'nin bildirdiğine göre, saldırıların ardından kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilse de, Çarşamba sabahı bölgede silah sesleri duyuldu.

Açıklama yayımlayan IŞİD, 7 üyelerinin saldırıyı gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırının hükümet birliklerinin kullandığı polis araçlarına benzer araçlarla şehre giriş yapan IŞİD üyeleri tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Örgüt 2014’te Tikrit’i ele geçirmişti. Sonraki yıl, Bağdat hükümetine bağlı birlikler bölgeyi geri almıştı. Tikrit, 2003’teki Amerikan işgalinin ardından öldürülen Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in doğduğu şehir olarak biliniyor.

Musul'un doğu yakasını ocak sonunda tamamen ele geçiren Bağdat hükümeti güçleri ve Şii milisler, 19 Şubat'tan bu yana kentin batı bölgelerini IŞİD’den ele geçirebilmek için operasyonlara devam ediyor. IŞİD Musul'u Haziran 2014'te ele geçirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.