Kızıl Ordu Korosu'nun İstanbul konserine yoğun tepki

Kızıl Ordu Korosu'nun İstanbul konserine yoğun tepki

Idlib'te gerçekleşen kimyasal katliamın ardından, Rus Kızıl Ordu Korosu'nun İstanbul konserinin iptali için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Idlib'te Rusya destekli Esed rejiminin sivilleri hedef alan kimyasal gazlı saldırılarının ardından, İstanbul'da gerçekleştirilecek olan konser büyük bir tepkiye neden oldu.

Rus Kızıl Ordu Korosu'nun 7-8 Nisan tarihlerinde Cemal Reşit Rey sahnesinde konser vermesi planlanıyor. 

Koronun bu organizasyonun iptal edilmesi için sosyal medyada kampanya başlatıldı.

#KatilOrduKorosu etiketiyle başlatılan kampanyaya bir çok kullanıcı destek verdi. Sosyal medya hesaplarından binlerce paylaşım yapan kullanıcılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konser organizasyonunu iptal etmesini istedi.

Yapılan paylaşımlarda, ''Çocuklarımızın katledilmesine engel olamadık. Ama kutlamasını topraklarımızda yapılmasına müsaade etmeyeceğiz'', "Suriye'deki masum çocukların katledilmesinde en büyük rolü oynayan Rusya'nın #KatilOrduKorosu'nu istemiyoruz.", "Katlettiğiniz yavruların cesetleri soğumadı daha. Konserinizde, eğlencenizde yere batsın." şeklinde ifadeler kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.