"Türkiye-ABD ittifakı kırılgan hale geliyor"

"Türkiye-ABD ittifakı kırılgan hale geliyor"

Princeton Üniversitesi öğretim üyesi Hanioğlu, eşitlik ilkesine dayanmayan ilişkiler nedeniyle Türkiye-ABD ittifakının kırılgan bir hale geldiğini söyledi.

Princeton Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Şükrü Hanioğlu, Türkiye-ABD ittifakının, Soğuk Savaş sona ermesinin ardından giderek daha da kırılgan bir hale geldiğini ifade etti.

Sputnik'in aktardığına göre; National Interest için bir makale kaleme alan Hanioğlu, Türkiye 1952 yılında NATO’ya üye olduktan sonra yükselişe geçen Türkiye-ABD ilişkilerinin, iki ülke arasındaki ciddi kültürel farklılıklar, bölgesel ölçekli rekabet ve eşitlik ilkesine dayanmayan ilişkiler nedeniyle Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından zarar gördüğünün altını çizdi.

“Türkiye, olağanüstü durumlar zorunlu kılmadığı sürece Rusya gibi ülkelerle ittifak kurmak için Batılı partnerlere sırtını dönmesi çok muhtemel değil” diye devam eden Hanioğlu, karşılıklı güvensizliğin, eleştirinin ve rekabetin Türkiye ve ABD arasındaki ittifakı oldukça zor bir duruma ittiğinin altını çizdi.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.