Trump'tan Erdoğan'a tebrik

Trump'tan Erdoğan'a tebrik

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı akşam saatlerinde telefonla arayarak referandum sonucu için tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı akşam saatlerinde telefonla arayarak "referandumda elde ettiği başarıdan dolayı" tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında, görüşmede Suriye'deki son gelişmeler ve ABD'nin rejime ait hava üssüne saldırısı da görüşüldü. Açıklamada "Kendi amaçlarına ulaşmak için teröre başvuran tüm gruplara karşı işbirliğinin gerekliliği vurgulanmıştır" ifadesi kullanıldı. 

Cumhurbaşkanlığının açıklaması şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald J. Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

ABD Başkanı Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı 16 Nisan’daki referandumda elde ettiği zaferden dolayı tebrik etmiştir.

Suriye’de son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, rejimin 4 Nisan’da kimyasal silahla yaptığı saldırının ABD tarafından cezalandırılmasına da değinilmiştir.

ABD Başkanı Trump bu hususta ülkesine verdiği destekten dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini iletmiştir.

İki lider, Beşşar Esed’in yaptığı eylemlerden sorumlu tutulması gerektiği konusunda mutabık kalmışlardır.

DEAŞ’a karşı ortak mücadelenin konuşulduğu görüşmede, kendi amaçlarına ulaşmak için teröre başvuran tüm gruplara karşı işbirliğinin gerekliliği vurgulanmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.