ABD'den geri adım: Trump barışçıl çözümde kararlı

ABD'den geri adım: Trump barışçıl çözümde kararlı

Donald Trump'ın yardımcısı Mike Pence, Kuzey Kore'ye karşı her türlü seçeneği masada tuttuklarını ancak barışçıl çözümde kararlı olduklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı Mike Pence nükleer denemelerini sürdüren Kuzey Kore’ye (Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti) karşı her türlü seçeneği düşündüklerini ancak Donald Trump’ın soruna barışçıl çözüm bulmak konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Pence, 10 günlük Asya turunun Güney Kore’den sonraki ikinci durağı Japonya’nın başkenti Tokya’da başbakan Shinzo Abe ile bir araya geldi.

Euronews'in aktardığına göre Mike Pence şunları söyledi: 

“Japonya halkının provakatif eylemlerin arttığı Japon Denizi etrafında nasıl bir gerginlikle karşı karşıya kaldığını görebiliyoruz. Sayın başkan burada olsaydı o da söyleyecekti, onun yerine sayın Japonya başbakanı ve Japon halkına ben söylemek isterim ki yüzde yüz sizlerin yanınızdayız.”

Japonya başbakanı Shinzo Abe, Kuzey Kore ile stratejik sabır olarak adlandırılan dış politika döneminin bittiğini ilan eden Amerika Birleşik Devletleri yönetimi ve başkan Donald Trump’ı bu konuda desteklediklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu önce Pyongyang’daki askeri törende bazı kıtalararası balistik füzelerini ilk kez sergileyen Kuzey Kore daha sonra da atıldıktan kısa bir süre patlayan ve türü belirlenemeyen başarısız bir füze denemesi gerçekleştirmişti.

Öte yandan Kuzey Kore’nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Kim In Ryong, Amerika Birleşik Devletleri’nin bölgede termonükleer savaşa yol açabilecek bir gerginliği tırmandırdığını, bir sonraki nükleer testi, gerekli gördükleri yerde ve zamanda yapacaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.