Onlar da doğruladı: İdlib’de kimyasal gaz kullanıldı

Onlar da doğruladı: İdlib’de kimyasal gaz kullanıldı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, yapılan incelemeler sonucuna İdlib'teki saldırıda kimyasal gaz kullanıldığının tespit edildiğini açıkladı.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Suriye'nin İdlib vilayetindeki saldırıda kimyasal gaz kullanıldığı yönündeki iddiaları doğruladı. DW'nin aktardığına göre; Hollanda'nın Lahey kentinde düzenlenen özel oturum öncesinde OPCW Genel Direktörü Ahmet Üzümcü tarafından yapılan açıklamada, bölgeden alınan numuneler üzerinde yapılan incelemelerde "Han Şeyhun kasabasına düzenlenen hava saldırısında sarin ya da benzeri bir kimyasal maddenin kullanıldığının tespit edildiği" belirtildi.

4 Nisan'da Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib yakınlarında yer alan Han Şeyhun kasabasına düzenlenen saldırıda 30'u çocuk olmak üzere 87 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrası OPCW, uzmanlardan oluşan bir ekibi saldırıyı soruşturmak üzere görevlendirilmişti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da kurbanlardan alınan kan ve idrar numuneleri üzerinde yapılan incelemeler sonucu saldırıda sarin gazı kullanıldığının kesinleştiğini söylemişti. Aynı şekilde numuneleri inceleyen İngiliz bilim insanlarının da aynı sonuca vardığı açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.