"Yardım görevlisi kılığında geldiler, tahliye konvoyuna saldırdılar"

"Yardım görevlisi kılığında geldiler, tahliye konvoyuna saldırdılar"

Suriye’de 120‘den fazla kişinin yaşamını yitirdiği bombalı intihar saldırısının ayrıntıları netleşiyor.

BM‘nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Cenevre‘de yaptığı açıklamada, saldırganların "yardım malzemesi dağıtmak istiyormuş gibi” yaptıklarını ve böylece çocukları da kasten hedefe aldıklarını vurguladı.

Suriye‘deki Raşidin kontrol noktasında meydana gelen patlamada ölenlerin 70 kadarı çocuktu. Suriye'de kuşatma bölgelerinden tahliye edilenlerin konvoyuna Halep yakınlarındaki kontrol noktasındaki bekleyiş sırasında bomba yüklü bir araç patlatılmıştı. 

DW'nin aktardığına göre BM Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Jan Egeland, "Eylemi kimin düzenlediğini bilmiyoruz. Bildiğimiz şey, saldırganların insani yardım örgütü kıyafeti giymiş olduklarıdır” diye konuştu. Egeland ile de Mistura açıklamalarını Raşidin'de bir araca yerleştirilen bombanın havaya uçurulması öncesinde eylemcilerin çocuklara cips paketleri dağıttıklarını gören görü tanıklarının ifadelerine dayandırıyor.  

Bombalı saldırıyı şimdiye kadar üstlenen olmadı.

Kurbanların çoğunun yıllardan bu yana hükümete bağlı birliklerin kuşatması altındaki Fua ve Keferya köylerinden olduğu, patlamanın bu köylerden rejim yanlılarını tahliye etmek üzere taşıyan otobüslerin bekleyişi sırasında meydana geldiği bildirildi. Saldırıda ayrıca bir kısmı Tahriru'ş Şam grubundan olmak üzere çok sayıda muhalif de hayatını kaybetmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.