Gözaltında bulunan İtalyan gazeteciye sınır dışı

Gözaltında bulunan İtalyan gazeteciye sınır dışı

Türkiye’de 14 gün boyunca gözaltında tutulan ve Salı akşamı açlık grevine başladığını açıklayan İtalyan gazeteci Gabriele Del Grande sınır dışı edildi.

Türkiye’de 14 gün boyunca gözaltında tutulan ve Salı akşamından beri açlık grevinde olan İtalyan gazeteci Gabriele Del Grande, hakkındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından sınır dışı edildi. İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gabriele Del Grande serbest. Onunla şimdi konuştum. İtalya’ya dönüyor. Onun ailesine haber verme sevincini yaşadım. Onu bekliyoruz. Türk meslektaşım Mevlüt Çavuşoğlu, kararı bu gece bana söyledi. Kendisine teşekkür ediyorum. #BenGabrieleileBirlikteyim" ifadesini kullandı.

Del Grande’nin babası Massimo Del Grande de Rainews24 kanalına yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduklarını belirterek, “Buraya gelmesi önemli. Gerçekten güzel bir gün. Kendisini almaya Bologna’ya gidiyoruz” diye konuştu.

Sığınmacı krizine yönelik belgesel çalışmalarıyla bilinen Del Grande, Suriye’deki iç savaş ve IŞID’in doğuşunu anlatacağı son kitabının araştırmasını yapmak üzere gittiğini söylediği Hatay'da, Türkiye-Suriye sınırı yakınında 9 Nisan'da gözaltına alınmıştı. 14 gündür Muğla Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan Del Grande, Salı akşamından beri avukatla görüşmesine izin verilmediği ve “çalışmalarının içeriği hakkında sorgulandığı” gerekçeleriyle açlık grevindeydi.

Kaynak: AFP, AA ve DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.