Rakka'ya ilerleyen SDG kritik Tabka kentine girdi

Rakka'ya ilerleyen SDG kritik Tabka kentine girdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD kontrolünde bulunan Tabka'yı kuşatan YPG'nin kentin güneyinde ilerlemeye başladığını duyurdu.

ABD'nin desteklediği PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin, IŞİD başkenti olarak görülen Rakka'nın batısında yer alan Tabka kentine ilk defa girdiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD kontrolünde bulunan Tabka'yı kuşatan IŞİD'in kentin güneyinde ilerlemeye başladığını duyurdu.

YPG de internet sitesi üzerinden yaptığı bir açıklama ile kentin güneyindeki bazı noktalarda kontrolü ele geçirdiklerini açıkladı.

Tabka, hem IŞİD'in Suriye'deki merkezi konumunda olan Rakka'nın ülkenin batısındaki bölgelerle bağlantısını kesmek için hem de El Esad Baraj Gölü'nün kapaklarına ve bir askeri üsse ev sahipliği yapması nedeniyle stratejik öneme sahip bir yer olarak görülüyor.

Kent, Rakka'nın 55 kilometre batısında bulunuyor.

Kasım 2016'da ABD'nin desteğiyle Rakka'yı IŞİD'in elinden almak için bir operasyon başlatan YPG, Rakka'ya da üç yönden yaklaşmış durumda.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.