"Batı Trakya Daha Kötü Durumda"

"Batı Trakya Daha Kötü Durumda"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Batı Trakya'daki Müslüman azınlığın durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, Batı Trakya'daki Türk azınlığın durumunun, Yunan makamların açıklamalarına göre daha kötü bir durumda olduğu söyledi.

Tanju Bilgiç,"Yunanistan'da azınlık haklarından yararlanmak ve aynı zamanda eşit vatandaş muamelesi görmek isteyen Batı Trakya Türk azınlığının mevcut durumu, Yunan makamların açıklamalarına yansıyan iyimser bakış açısından çok uzak bir noktada bulunmaktadır" dedi.

Sözcü Bilgiç, Yunanistan makamlarının Batı Trakya Türk azınlığı hakkındaki açıklamaları ile ilgili bir soru üzerine, "Son günlerde üst düzey Yunan yetkililer, 'Müslüman azınlık' olarak nitelendirdikleri Batı Trakya Türk azınlığının AB üyesi olan Yunanistan'da tüm haklardan yararlandıklarını ileri sürmekte, hatta kendi yükümlülüklerini görmezden gelerek, azınlığın devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini dile getirmektedirler. Yunanistan'da azınlık haklarından yararlanmak ve aynı zamanda eşit vatandaş muamelesi görmek isteyen Batı Trakya Türk azınlığının mevcut durumu, Yunan makamların açıklamalarına yansıyan iyimser bakış açısından çok uzak bir noktada bulunmaktadır" ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.